Urban Jungle plantbespreking #6

Vandaag iets meer over de vleesetende plant; Er zijn verschillende soorten, zoals de venusvliegenval en de vleesetende bekerplant. Zelf heb ik de venusvliegenval. Het leek me handig voor de fruitvliegjes in de zomer. Het enige probleem is alleen dat ik de plant midden in de winter gekocht en er al maanden geen fruitvliegjes in huis zijn geweest.. Aangezien de blaadjes een beetje zwart werden, heb ik me toch maar eens verdiept in de verzorging van deze plant.

DSC07543.JPG

Vleesetende planten blijken moerasplanten te zijn, wat betekent dat ze van veel water houden (volgens de site flytraps.nl het liefst regenwater en geen kraanwater). Daarnaast hebben ze veel licht nodig.

DSC06582.JPG

En het blijkt dat deze vleesetende planten een winterrust houden, waardoor de blaadjes afsterven en zwart worden, maar onder de grond de wortels goed blijven. Dit betekent dat de plant niet dood is!

Misschien is mijn plant dus gewoon in een winterrust. Tijdens de winterrust zijn de planten het liefst op een plek waar het ongeveer 12 graden is. De duur voor deze rustperiode is ongeveer 3-4 maanden (komt goed uit, want dan toch geen fruitvliegjes).

DSC07551.JPG

 

Te koop: Bij de intratuin. En bij de vtwonen kun je een pakket kopen om je eigen vleesetende plant te kweken.

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s