Urban jungle plantsbespreking #4

Vandaag iets meer over een plant die kampioen is in luchtzuivering! De Clusia rosea Princess. Deze plant kan de lucht in een ruimte van ongeveer 30m2 zuiveren. In het blad Elle Decoration las ik een artikel van woonbioloog (ja die bestaan echt) Raymond Lescrauwaet dat de Clusia zelfs het giftige gas formaldehyde uit de lucht kan halen. Deze formaldehyde komt bijvoorbeeld vrij uit mdf (lijmgebonden vezelplaat) en nieuwe meubels (het klinkt dus ook als een goed housewarming cadeau ;)).

Omdat wij in de slaapkamer een hele kast hebben gebouwd van underlayment (ook platen aan elkaar gelijmd..?) wilde ik het zekere voor het onzekere nemen en heb ik daar een Clusia plant neergezet!

DSC07492.JPG

De verzorging is volgens de site van Ogreen niet zo moeilijk. 1x in de week water geven is voldoende (hij houdt niet van natte voeten). Daarnaast staat hij liever niet in de sterke middagzon. En er wordt geadviseerd om regelmatig de bladeren te benevelen.. Ompoten hoeft gelukkig ook niet zo vaak, 1x in de 2-3 jaar (onze plant moet überhaupt nog in een pot..). Klinkt dus eigenlijk als een ideale plant!

Te koop: Mijn Clusia is van Ogreen (omdat het een echte cleanmachine is ;)), maar hij is ook in andere tuincentra te koop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s